HET BEGIN

Het begin van de avonturen van de waardin begint in mijn beleving bij de eerste ontmoeting met Marco Magielse, de tekenaar. Ik bleef zitten in 5 VWO. Dat lijkt vervelend, maar wellicht was het dus een zegen, anders was ik Marco niet tegengekomen. Ik kreeg toen opnieuw dezelfde lessen economie één met dezelfde leraar, maar met een nieuwe klas en een nieuwe buurman in de schoolbanken. Deze buurman was Marco en hij kon het niet laten om steeds heel fanatiek in mijn economiereaders te tekenen met grappige strips. Elke witte ruimte werd benut.

Jaren later, na elkaar lange tijd niet meer te hebben gezien, vond Marco mij terug via ‘De Herberg’ op het internet…mijn eerste vraag.: ‘Ben je al striptekenaar geworden? ‘Nee’, zei hij. ‘Dan gaan wij een strip maken’ zei ik. En zo begon het. Gewoon voor de fun. Maar creëren zou creëren niet zijn als ze zichzelf niet zou evolueren. En zo ontstond er na wat prettekeningetjes en kunstwerkjes, een ware strip. Wat uiteindelijk 10 jaar later, meer en meer een stripboek werd en omgedoopt werd tot Graphic Novel.

Het toe-val en het organisch ontstaan van dit begin is symbolisch voor de verhalen van de waardin en hoe zij zich door de wereld begeeft en haar ontdekkingen doet. Ik wens jullie veel leesplezier en hoor graag jullie ervaringen n.a.v. de indrukken van De Waardin.

Jenny Biemans

De Waardin

Word lid van onze mailinglijst!

Ja, ik wil graag de ontspanningsoefeningen luisteren/downloaden en op de hoogte blijven van de activiteiten

Word lid van onze mailinglijst!

Ja, ik wil graag de digi wenskaarten van De Waardin downloaden en op de hoogte blijven van de activiteiten